My Glorious Gig Life

Oma tanko kotiin!?

Tankotanssitangon voi hankkia myös omaan kotiin! Kauttani voit tilata Tankotreenin starttipaketin kotiinkuljetuksella.

Tankotreenin starttipaketti: 

 • Fitpole original spin -tanko (toimii sekä pyörivänä että staattisena)
 • Tankotreeni -Alkeet tankotanssin opetusvideot 
 • + halutessasi Ainon ja Henriikan fanikortit ja videotervehdys takaamaan treeni-innon 😀

339e (sisältää kotiinkuljetuken) Tilaukset ja lisäkysymykset henriikka@henriikkaroo.fi

Jos olet tankoillut jo aikaisemmin voit vaihtaa Alkeet vaativampaan videopakettiin!  Lue lisää

 

 

Kiinnittäminen, kestääkö katto?

Kotitanko ei epäilyksistä huolimatta vaadi mitään remontointi/rakennustaitoja vaan tanko kiinnitetään paineella kiertämällä se niin pitkäksi että puristuu paikalleen katon ja lattian väliin. Kiinnitysmekanismi on siis sama kuin leuanvetotangossa, joka kierretään niin pitkäksi että puristuu paneella oviaukkoon. Tankotanssitangossa on sisällä kierre, jota kiertämällä tanko pitenee.

Katon ja lattian tulee tällöin kestää kovaa painetta eli olla esim betonia. Jos katto on vaikka kipsi/gyproc-levyä pitää tanko kiinnittää levyjen alla olevien “tukipuiden” eli koolauksen kohdalle. Tukipuiden sijainnin saa selvitettyä rakenne-ilmaisimella.

Betonikatossa oleva “röpelöpinta” rappaus ei haittaa tangon kiinnittämistä. Mukana tulee kumitiivisteet jotka laitetaan aina katon/lattian ja tangon pään väliin.

 

Tangon asennuspalvelu ja yksityistunti kotonasi

Jos tangon asentaminen itse mietityttää voit tilata multa asennusapua etänä videopuhelun kautta. Tai jos asutte Tampereen lähistöllä voin tulla kotikäynnille asentamaan tangon ja pitämään samalla ekan tankotanssitunnin teillä kotona.

Mun kotitunnin ja tangon asennuksen pääset tilaamaan laittamalla sähköpostia henriikka@henriikkaroo.fi Hinnat alkaen 450e, riippuen sijainnista. Hinta sisältää jo tangon!

Sähköpostini ruuhkautuessa etusijalla ovat viestit, jotka sisältää kuvan söpöstä lemmikkieläimestä <3

 

Jos sulta löytyy jo tanko, niin täältä pääsee hommaamaan mun opetusvideot  tankotreeni.fi ! Eli suomenkieliset tankotanssin opetusvideot ihan helpoista aloittelijoiden ekoista liikkeistä alkaen.

 

Tangon tilaamista varten tarvitaan seuraavat tiedot:
  -huonekorkeus?  
Normaali Fitpole original (339e ) on säädettävissä välille  245-265cm. Mikäli huonekorkeus taas on alle tai yli tuon 245-265cm pitää ottaa mittojen mukaan tehty (custom 364e ) tanko. Myös mikäli huonekorkeus on lähellä tuota ylärajaa 265cm kannattaa harkita customia. Ylärajalle säädetty tanko tarkoittaa että tangon yläpäässä säätökierrettä on ulkona paljon. Valkoinen “tankoilukelpoinen” osa tangosta on normipaketissa aina vain 245cm korkeuden mukaan. Eli jos haluat maksimoida käyttökelpoisen valkoisen osan pituuden tarvit custom-tangon.
-yksiosainen/kaksiosainen?
Eli kaksiosaisessa on keskellä liitos mistä saa ylä- ja alaputken erilleen. (tää helpottaa esim kuljettamista ja varastointia. Mahtuu esim autoon paremmin) mutta yksiosainen on tietty kivan saumaton ja sileä koko matkalta. Sauman vieressä on myös kiristysruuvin reikä, jonka reunat saattaa tuntua vähän käteen.  Yksiosainen maksaa 25e enemmän johtuen kalliimmasta postituksesta. Yksiosainen custom maksaa 364e.
 -42mm vai 48mm paksuus? (Suosittelen 48mm ) Kumpi paksuus 42mm vai 48mm?? -lue lisää
– Haluatteko lisäksi safety bar -lisäosan ? Safety bar – lisäosa -lue lisää 
-Tilaajan nimi, toimitusosoite  ja puhelinnumero kotiinkuljetusta varten 🙂
Jos kotona katto ei kestäkkään painetta niin ratkaisu on myös keikka/ulkokäyttöön sopiva lavatanko

t:Henriikka, jolla on jo vatupassi eteisessä odottamassa seuraavaa asennusretkeä 🙂

23 thoughts on “Oma tanko kotiin!?

 1. Hei,
  Jos me tullaan hakea suoraan sieltä ,
  Kuinka paljon maksaa sen tangon ?

  1. Hei. Tankoja ei varastoida vaan ne lähetetään suoraan tehtaalta tilaajille. Yksittäisiä tankoja ei siis pääse itse hakemaan vaan ne lähetetään asiakkaille. Fitpole original on 349e lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen toimitettuna. Yksiosaiset customit 389e tuodaan suoraan kotiovelle asti. Halvemmalla saattaa tietty löytyä käytettyjä vaikka Torista. Kannattaa tarkistaa että tangon saa myös pyöriväksi jos se on toiveena. T:Henriikka

 2. Hei! Mietin että tilaisin tangon mutta huonekorkeus on just 2cm korkeampi kuin original tanko. Muutto kuitenkin kohta tulossa joten en haluaisi liian pitkää tanko ostaa. Onkohan mahdollista laittaa jokin levy tms joko tangon alle lattiaa vasten tai kattoa vasten jotta tanko menisi vielä tässä korkeammassa asunnossa? 😊

  1. Heip

   Joo kyllä voit tehdä niin että laitat katon ja tangon yläpään väliin riittävän paksun levyn 🙂

   Vai olisiko sun mahis selvittää tulevan asunnon huonekorkeutta?

   Ihan korkeuden ylärajalle kiinnitetty original on nimittäin sikäli vähän kurja hankinta että noissahan on aina sitä ns tankoilukelpoista valkoista putkea vain 245cm huonekorkeuden verran ja loppu pituus on kapeaa metallista kierretankoa jota kierretään tangon sisältä esiin puuttuva 20cm. Vaativampiin temppuihin edetessä voi alkaa harmittaa se puuttuva 20cm :D. Tanko on aina myös sitä tukevampi mitä vähemmän kierretankoa on ulkona.

   Customit eli mittojen mukaan tehtävät yksiosaiset toimii halutussa korkeudessa ja niissä myös tuo säätökierre jolla saa 15cm lisää pituutta

   Mutta toki esim uusissa kerrostaloissa yleisin korkeus on 240-250cm

   T.henriikka

 3. Hei, onko tanko mahdollista irroittaa joka treenin jälkeen aina pois vai kuinka kauan suunnilleen tangon kiristämisessä aina menee?

  1. Hei Riina
   Vähän ehkä työlästä joka treenin jälkeen irroitella. Mutta ei siinä mene kuin joku 5min sitten. Alkuun hitaampaa mutta kun oppii homman ja mutterikin vähän käytössä löystyy niin menee kyllä sit nopeesti 🙂

   T.henriikka

 4. Henriikka Moi!
  ajattelin sinulta kysyä, tähän harmilliseen pulmaan vastausta. Hankin pari viikkoa sitten oman tangon, kaksiosaisen ja spinnaavan/staattisen. Huomasin tangon olevan kiero sitä pyöritettäessä tuossa viikonloppuna, eli kun tanko on kiristetty liian pitkäksi ja mennyt jo hieman kieroon, onko mitään enää tehtävissä tangon pelastamiseksi? -.-`

  1. Hei Maiju
   Nyt en oo kyllä ihan varma mutta kokeile ainakin löysätä tankoa 🙂
   T.henriikka

 5. Moi Henriikka, pystyykö sulta tilatun tangon laittaa staattiseksi ja pyöriväksi X-pole tyyppisesti alhaalta kääntämällä vai miten se tapahtuu?

  1. Hei Teresa. Multa saa vaan näitä valkoisia mutta juu nää saa myös sekä staattisiksi/pyöriviksi muutettua ruuveja säätämällä 🙂

   T.henriikka

 6. Moi Henriikka, kun tilaa tangon niin voiko sen valita ostaako valkoisen tangon vaiko sellaisen metallisen/harmaan tangon mitä Lempäälän tankotunneilta löytyy

 7. Moi!
  Haittaako katossa oleva ulkoneva kuvio tangon kiinnipysymiseen? Asuntoni (betoni)katossa on noin 0,5cm uria jotka luovat aaltomaisen kuvion, ja pelkään että tanko ei pysyisi kunnolla kiinni.

  1. Hei. Tangon mukana tulee kumiset tiivisteet jotka laitetaan kattoa ja lattiaa vasten. Tällöin ei kohokuviot haittaa. Monesti betonikatoissa on just tollee jotain kuvioita. Voit myös laittaa mulle kuvan katosta jos viel mietityttää henriikka.roo@gmail.com

 8. Mitä kannattaisi ottaa ensimmäiselle tankotunnille mukaan? En ole siis aikaisemmin ollut 🙂

  1. hei Jemina! Mukaan tankotunnille tarvii lyhyet shortsit (jotta jalkojenkin iholla pystyy tarttumaan tankoon), pienen hikipyyhkeen käsien ja tangon pyyhintään ja vesipullon. Missä kaupungissa oot menossa tunnille? mä pidän aloittelijoiden polestart tunteja tampereella Studio Movella 🙂

  1. Moikka! Joo tätä kysytään monesti ja mitään tarkkaa vastausta ei oo ku riippuu tietty siitä mitä tangolla tekee :). Tietty mitä enemmän tilaa niin sen parempi, mutta harvalla on kotona ihan rajattomasti tilaa harrastaa. Mutta harva myös tekee heti aloittelijana varsinkaan mitään kauheen isoja spinnejä tai lippua suorin vartaloin 360 astetta tangon ympärillä. Mutta hyvä jos edes yhteen suuntaan olisi tilaa kurkottaa jalkaa sivulle oikeen kauas niin sitten voi siihen suuntaam treenata laajempia liikkeitä. Ahtaisiinkin pakkoihin tankoja on hankittu, jos hinku päästä kotona treenaamaan edes otteita on riittävän kova :). Tässä tämmönem epämääräinen vastaus. Mutta testaa vaikka harjanvarren etc kanssa että mahtuisitko sen ympäri suunnittelemassasi paikassa pyörähtämään.

  1. Heip! Joo kattoon pitäisi vaan ensin kiinnittää sellainen ns kolmion mallinen “kiila” jotta tankoa vasten oleva osa oli kuin tasakatto. Tangon yläosa on 10cm halkaisijaltaan.

   1. Kiilan pitää kestää painetta eli umpipuusta ois hyvä tehdä tai paksummasta levystä niin että ns reunat tukee sitä vaakasuuntaam tulevaa osaa riittåvästi.

 9. Kattoni on puuta joten tanko pitäisi asentaa tukipuihin, eli pitääkö siihen ostaa erillinen osa?

  1. Moikka. Ei tarvi erillistä osaa. Mutta halutessaan voi hankkia safety bar -lisäosan.
   T.henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email