My Glorious Gig Life

Päiväni Ainon tankoroudarina – Talent Suomi 2020 karsintakuvaukset

 

 

Viime syyskuussa mulla oli kenties elämäni jännin keikkareissu. Vaikka en itse edes esiintynyt. Lähdettiin Ainon kanssa mtv3:n Talent Suomi kuvauksiin.

 

Aino oli  tuolloin 6 vuotias ja esiintynyt jo esim Studio Moven näytöksissä noin 400 hengen yleisölle Tampere-Talossa mutta silti tätä esiintyminen jännitti niin Ainoa kuin opea ja varmasti mukana ollutta Ainon iskää ja äitiä kans.

 

Päivä oli tosi pitkä. Aamulla lähdettiin Valkeakoskelta 07 sillä kuvauspaikalla piti olla 09. Tiesin vanhoista kokemuksistani että suurin osa päivästä on vain odottelua erilaiseten valokuvausten ja haastattelujen välissä. Ja ohjeissakin oli kerrottu että varsinainen jakso kuvaus alkaa klo 19 illalla.

Kun saavuttiin Hesaan niin ekana oli tietty tangonroudaus ja muut tekniset kuviot. Fremantlemedian tuotantoporukka auttoi tietty hienosti tässä hommassa. Tuolloin näin myös teknisestä aikataulusta että Ainon lava-aika oli noin klo 21.

Aluksi Aino suhtautui odotteluun helpottunein mielin. “eihän mun tarvi esiintyä vielä pitkään aikaan?” Aino kyseli ja roikkui mielummin kaiteissa. Niinku kaikki tankoilijat tietää niin uusia kivoja pikku temppuja on aina kivempi leiskautella kuin keskittyä vetämään koko kisaesitystä läpi 😀 . Vastailin tuolloin kärsivällisesti että noin kahden koulupäivän verran joutuu odottelemaan. Jossain vaiheessa päivää ja iltaa Aino alkoi kyllä olemaan kärsimätön ja kyselikin että “eikö nyt jo pian pääse esiintymään??”

Jännitys näkyi Ainossa siinä että vaikka aikaa ja sohvia olisi ollut vaikka nukkumista varten niin Aino ei nukkunut koko aikana eikä myöskään syönyt. No neljä sipsilastua taisi olla ainoat mitkä eväistä kelpasi. Meitsi kävi kyllä välissä nukkumassa toppatakki pehmusteena aulan isossa vessassa.

Pari tuntia ennen esitystä Aino alkoi olla tosi hiljainen. Mutta hoki samoja kysymyksiä kuten “eihän haittaa jos unohdan jotain?” Mitä jos en kuule mitä tuomarit kysyy? Mitä jos nenä vuotaa lavalla? Koitin vastailla näihin kärsivällisesti. Ja sit katseltiinkin youtubesta mun vanhoja videoita joissa oli nenän pyyhintää lavalla että “katos, jos nenä vuotaa niin pyhkäsest vaan tällee”

 

Pahimmassa jännityksessä Ainon poskilla näkyi myös pari kyyneltä. Pelästyin näitä ihan saakelisti. Aloin myös jo  pelkäämään että sanooko Aino että ei haluakkaan esiintyä. Että pitääkö mennä vaan purkamaan tanko takaisin autoon… Tällaista lausetta ei kuitenkaan sitkeän jännittäjän suusta kuulunut.
Aina kun piti siirtyä uuteen paikkaan kuvausten edetessä koitin varoitella kaikki assarit ja kuvaajat että nyt ei saa yhtään lisätä stressiä Ainolle ja että kaikki uusi info sanotaan ensin mulle eikä suoraan Ainolle. Esim tieto siitä että tuomarit kyselee jotain ennen esitystä aiheutti Ainolle lisää huolta. Oltiin kyllä harjoiteltu sitä että tuomarit kyselee jotain, mutta nyt Aino oli keskittynyt vain menemään tekemään tankotanssiosuutensa. Yritin rauhoitella että vastaat vaan mitä osaat. ei ole väliä mitä sanot, en voi tulla lavalle auttamaan silloin.

Juontaja Mikkoa varoitin erityisesti että nyt on pieni esiintyjä aikalailla hermot kireellä ja itkun partaalla jännityksestä. Kun Aino oli Mikon jututettavana niin mä olin tietty ite lavalla roudaamassa tankoa. Joten en kuullut koko keskustelua. Telkkarissa näkyy että seison Ainon äitin kanssa siinä taustalla. Muistan miten yritin kuunnella mitä Aino ja Mikko puhuvat kun saavuin roudaamasta tankoa.

 

Olisin niin halunnut kuulla ja nähdä tuon keskustelun koska lavalle mennessään Aino oli lopulta kuin eri ihminen lavalla. ja esiintyi parhaiten mitä ikinä. Itse odotin lavan takanurkassa että koska tulee eka pyörähdys niin että nään Ainon kasvot eli että hymyileekö ja näyttääkö nauttivan esityksestä. Ja jes kun lähti eka bumerangi niin iso hymy näkyi 😀 Kuten aina kisoissa on ihana ja kamala jännityksessä katsoa miten omilla oppilailla sujuu niin tää oli kyllä jännittävin hetki niistä 😀 Kannatti roudata ja venata 12!

 

Esityksen jälkeen tuomaristo kyseli vielä kaikenlaista ja Aino tuli vastauksissaan maininneeksi myös tanko-open nimen. Tästä Krista Siegfrids intoutui muistelemaan että “onks Henriikkakin ollut joskus Talentissa??!” Ajattelin tuolloin verhoissa että “voi perskele… eikai tästä tule nyt mitään isoa numeroa että mä olen taustajoukoissa..” Se veisi ikävästi huomion varsinaisesta kisaajasta. Nooh lopulta tuomariston ja yleisön yllytyksestä “Henriikka lavalle! Henriikka lavalle!!” munkin oli mentävä lavalle kameroiden eteen. Esitin kuitenkin tuotannolle toiveen että tuota ei telkkarissa näytettäisi. Ja hienosti olikin jätetty pois 🙂 Niin mielelläni kuin yleensä telkkarissa esiinnynkin niin tästä kohtaa halusin jäädä pois 😀

Mun opetukseen pääsee nykyään Tampereen ja Lempäälän lisäksi myös netissä! Tankotreeni.fi löytyy suomenkielisiä opetusvideoita ihan helpoista alkeista alkaen 🙂 Enemmän tankoilleiden tarvii odottaa keskiviikkoon asti jolloin aukeaa lisää paketteja myyntiin esim Tankotreeni3 – UpsideDown eli invertit 🙂

 

T:Henriikka joka kirjoitti tän tosi kiireellä ja lähtee nyt Talent kisakatsomoon Ainon luo 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email