Reseptit punajuuripihveihin ja kainalolippuun!
No niin, selvisimpäs illan kokkailuista, vaikka en todellakaan ole mikään ruuanlaittoihminen 😀 Oikeesti siis harjottelin kokkailua pari kolme kertaa kavereille, joten joka kerta tuli kyllä tehtyä pikkasen erilaisilla suhteilla.. Ja kerran ostin vahingossa jotain raitajuurta punajuuren sijaan, mutta siitä tuli melkeen parempaa, jotenkin raikkaampaa.
Kokkailin siis suurinpiirtein tällaisella reseptillä. Tää on muokattu täältä chocochili-blogista löytyvästä saman tyylisestä ohjeesta jota käytin pohjana. Isoin ero esim se että laitoin varmaan 2 kananmunaa, koska kaveri vinkkasi että se sitoo ainesosia yhteen.
MUSTAPAPU-PUNAJUURIPIHVIT
- 200 g hienoksi raastettua punajuurta
- 200g purkki mustapapuja
- 1 tl kuivattua timjamia
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl rypsiöljyä + öljyä pihvien pinnalle
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- Raasta punajuuret. Huuhtele ja valuta pavut ja murskaa ne esimerkiksi perunansurvimella (jätä sekaan kuitenkin reilusti sattumia)
- Sekoita kaikki aineet yhteen suuressa kulhossa.
- Muotoile massasta reilun sentin paksuisia pihvejä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pirskottele pinnalle öljyä.
- Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä pihvit ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Jos haluat pihveihin rapeamman pinnan, voit nostaa ne uunin ylätasolle muutamaksi minuutiksi ennen niiden ottamista pois uunista.
- Anna pihvien vetäytyä hetki ja tarjoa ne sitten esimerkiksi hampurilaisten välissä.
Lisäksi mä vielä paistoin pihvejä pannulla ja rosmariinia kans. Mutta sen rosmariinin kanssa saa olla tarkkana ettei kärähdä.
FETA-TUOREJUUSTOKREEMI
noin 200 gramman purkki maustamatonta sulatejuustoa ja saman verran fetajuustoa sotketaan keskenään. Lisäksi vähän punajuurimehua!
Ekalla kertaa tota mehua meni vahingossa sekaan, koska sitä vaan oli keittiössä ympäriinsä joka paikassa. Väristä tuli sit niin kiva vaaleanpunainen että laitoin jatkossa tarkoituksella 🙂 Kuvauksissa sit unohdin laittaa ja olin jo siivonnut kaikki punajuuren jämät roskikseen, mutta kuvausryhmän kääntäessä hetkeksi silmänsä kaivoin roskiksesta lisäväriä illalliseen 😀
Sirkkoja jälkkäriin
Halusin tehdä jotain kasvisruokaa, koska itse en ole enää vuosiin ostanut kotiin lihaa, vaikka sitä tykkään esim ulkona käydessä syödäkkin. Syy tähän kotini lihattomuuteen on pääasiassa laiskuus ja suunnittelemattomuus ruokahuollossani. Jos ostan lihaa, pitäisi ennakkoon tietää milloin syön missäkin ettei se ehdi vanhenemaan. Liian monta kertaa on tullut heitettyä roskiin vanhaksi päässyttä kallista lihaa, joten oon huomannut että erilaiset pidempään säilyvät kuivaruuat tai vaikka säilykepavut toimii sinkkukeittiössäni paremmin. Toki myös tietoisuus lihan tehotuotannon tyylistä vaikuttaa valintaani. Ja kotimaista riistaa ei nyt ehtinyt tähän kuvausaikatauluun hommaamaan.
En oikeen muista mistä idea tuli. En ollut ikinä aikaisemmin näitä valmistanut… Tykkään punajuuresta ja sen väri sopii mun hiuksiin :D. Olin kuullut sirkoista proteiinin lähteenä joten aluksi yritin googlettaa jonkin sirkkapihvin reseptiä ja varmaan sitä kautta tuli vastaan nämä lihattomat punajuuripihvit.
Ajatus sirkoista jäi kuitenkin kytemään mieleen ja ajattelin että johonkin ruokaan niitä on kyllä pakko tunkea että pääsen yllättämään vieraat jollain tällaisella erikoisemmalla ja ehkä inhotustakin herättävällä ainesosalla. hähää… Joten päädyin laittamaan rapeita sirkkoja suklaavaahtoon. Vähän niinkuin keksin murujen sijasta tuomaan rakennetta. Ja hyvin upposivat! Eikä kukaan oksentanut .
Jos sä uskallat maistaa kotisirkkoja niin tilaa tuolta koodilla roo25 niin saat 25 % alea.
Kainalo-ote lippu -resepti
Illallisvieraani eivät valitettavasti olleet kovin innokkaita kokeilemaan tankoilua itse… 😀 Onneksi Pauliina sentään otti haasteen vastaan ja Ainon opastamana kokeili lopulta kainalo-ote lippua.
Monesti jos ihmisille tarjoutuu mahis esim keikoilla tai messuilla kokeilla tankotanssia niin varsinkin miehet haluavat suorilta kokeilla, jotain lippua suorin käsin tyyliin näin.
Harvalta löytyy kuitenkaan liikkuvuutta ja voimaa saati käsien pitoa tehdä suorilta noin vaativaa liikettä. Helpompaa onkin kokeilla liputtamista niin kutsutulla kainalo-otteella. Tanko tulee ylemmän käden kainaloon ja alemman käden olkavarsi asetetaan kylkeen kiinni niin että lopulta tankoilija ikään kuin “makaa” alakäden päällä ja roikkuu yläkainalon varassa! Kas näin! Lapsikin sen osaa 😀
Tämäkin liike vaatii kuitenkin kyljeltä melkoista taivutusta alkuasentoon pääsemikseksi, joten älä kokeile tätä kylmiltään. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin niin tsekkaa ilmainen opetusvideo tankotreeni2 – Pitoja -paketin ilmaisista materiaalieista täältä
Lisää tankotanssin opetusvideoita alkeista alkaen löytyy täältä
Keskiviikon ja torstain jaksoissakin meitsi siis mukana mutta siinä mulle tutummassa roolissa eli istumassa valmiiseen pöytään!
Mutta hei, jos sulla on joku helppo ja nopeahko enemmän tai vähämmän vegaaninen resepti niin vinkkaa se mulle kommentteihin.
T:Henriikka joka voisi ehkä opetella tänä vuonna jonkun toisenkin ruuan.
Parsakaalipullat
600g parsakaalia
60g manteleita
2 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
100g juustoraastetta
100g salotti/purjo/ silppua
Suolaa ja mustapippuria
Poista parsakaalin kukinnoista kannat ja keitä niitä 6-8min. Kaada keitinvesi pois. Hienonna parsakaalit ja mantelit tehosekoittimessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pellille pulliksi. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Paista 200’c uunissa 30-35 min tai kunnes ovat hieman saaneet väriä. Tarjoile esim tuon herkullisen fetatuorejuustokreemin kanssa! 😋
Tätä pitää kokeilla kans! Ainakin fetakreemi kuulostaa yhtä hyvältä kuin mun pihveissä 🤗