My Glorious Gig Life

Peltotankoilun haasteet – Chisun musavideo Ikävä

 

    Tankotanssia pellolla

Tänään julkaistiin Chisun uusi biisi Ikävä ja sen musiikkivideo, jossa olen mukana tankotanssimassa. Tankotanssiosuudet tuolle videolle kuvattiin kesäkuussa Sipoossa pellolla.

 

Omista maaseutukytköksistäni ja instagramin #maataloustv-kuvailuistani huolimatta tuo pellolla kuvaaminen oli ihan videon ohjaajan Viivi Huuskan visio. Ja hyvä niin! Esimerkiksi baari/ravintolaympäristöön sijoittuvaan tankotanssikohtaukseen en olisi ollut niin halukas lähtemään. Tässäkin tilanteessa kyselin moneen kertaan mikä videon ns. tarina/käsikirjoitus on ja mitä tankotanssilla siinä halutaan edustaa…. ”Liian seksikkäitä” ja tankotanssia johonkin ”paheelliseen klubimeininkiin” yhdistäviä videoita on jo internetti piukassa muutenkin.

Sisätiloissa tankoilu olisi tietysti ollut paljon helpompi homma toteuttaa. Peltotankoiluun kun liittyy monenmoisia haasteista:

Siirrettävä lavatanko

Pelloilla ei tietty kasva tankoja itsestään. Vaan sellainen pitää roudata ja pystyttää paikalle. Teen sisätilakeikatkin Fitpolen siirrettävällä ja koottavalla ”lavatangolla” (stage pole). Siinä on osista rakentuva vanerista ja metallista tehty painava alustalava, johon tankoputki kiinnitetään. Tankoa ei kiinnitetä yläpäästään mihinkään, joten se liikkuu mukana vauhdikkaammissa tempuissa. Tuo tangon heiluminen ja taipuminen tuntuu alkuun pelotavalta, mutta itse olen jo niin tottunut siihen, että itseasissa kiinteällä tangolla esiintyessä jotkut liikkeet tuntuvat oudommilta.

 

 

Epätasainen alusta 

Pehmeällä pellolla lavatangon kokoaminen oli kuitenkin hankalaa ja hidasta. Lavan osat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla ja niitä oli vaikea saada “ylettymään” ja osumaan kohdilleen aina seuraavan osan kierteisiin. Myös pellolla kasvava heinä tunki lavan osien väleihin. Mjölk tv:n tuotantoporukka oli ensin kaavaillut kokoavansa tangon omin päin vain mun ohjeiden perusteella, mutta päädyin olemaan ihan itse paikalla loppuun asti. Kokoamisen jälkeen alusta piti saada mahdollisimman suoraan, missä auttoi vatupassi ja erilaiset pikku puukiilat, joita sai aseteltua lavan alle. Tätä ”tasaamista” joutuu välillä tekemään keikoilla, jos esim. viemärin takia keikkapaikan lattia on kalteva johonkin suuntaan tai vaan vanhuuttaan vino. Alustan saaminen vatupassiin on tärkeää, siis lähinnä pyörivän tangon esityksissä, joissa tanko muuten pyörisi epätasaisesti (välillä ns alamäkeen tai ylämäkeen) . Tuuli aiheuttaa pyörivän tangon liikkeeseen vastaavaa epätasaisuutta, mutta onneksi kuvauspäivänämme oli varsin tyyntä.

Aikataulutus auringonlaskun mukaan

Ohjaajan visio auringonlaskusta tankoilun taustalla aiheutti tietysti omaa painetta aikatauluun, koska kuvaus piti ajoittaa tiettyyn 30min aikaikkunaan. Tangon kokoamisesta suoriuduttiin arvioidussa ajassa (koska lisäsin alkuperäiseen aikatauluun yhden tunnin). Aikataululipsuntaa aiheutti eniten meikki ja hiukset (vähän niinkuin naisilla yleensäkin). Itse siis sain tällä kertaa vain istua laitettavana ja nauttia, vaikka takaraivossa tikitti kyllä käsitys siitä että nyt jäädään suunnitellusta aikataulusta, jos vielä kauan mietitään glittereiden ja huulikiiltojen oikeaa sävyä. Ja lopullisella videolla nuo glitterit ei kyllä edes niin näy… mutta saimpa upeita instakuvia 😀 ja inspiraation hommata tuollaisen hiuslisäkkeen itsellenikin. Alkulämmittelyaikaa täälläkin oli siis lopulta varsin rajallisesti, mutta onneksi mun suunnitelma olikin tehdä vain liikkeitä, jotka on ns. satavarmoja ja onnistuvat multa nopeamallakin valmistautumisella ja heikommallakin pidolla. Venyttelutasona toimi täällä auton avattu takaluukku jonka reunalle oli hyvä nostaa spagaatissa toinen jalka.

 

 

Lämpötila ja tankoon tarttuminen 

Ulkona tankoilussa haasteena on tietty Suomen kesäsää. Vesisateella tankoilu ei onnistu, koska märkänä iho ja tanko ovat vaarallisen liukkaat eikä tangosta saa otetta parhaillakaan grippiaineilla. Myös kylmyydellä on sama vaikutus. Iho tarttuu tankoon parhaiten kun se on lämmin ja pikkasen ”hikinahkea”. Kaikki enemmän tankoilleet tietää että tollasen ”hikinahkeuden” voi hankkia myös purkista tai kuten itse suosin niin ”tahmarätillä” eli Gorilla Gold -grippipyyhkeellä, joita myy esim Pole-a-holic. Tankoon tarttuminen vaatii tosiaan paljasta ihoa esim. reisissä ja kyljissä, joten tämän enempää vaatetta ei voi lajissa olla päällä, jos haluaa pystyä tekemään liikkeitä mahdollisimman monipuolisesti. 

 

Tauot

 Musiikkivideo kuvattiin vanhan ajan tyyliin filmille, eli filmirullaa piti olla vähän väliä vaihtamassa. Mukana kannettavat kamerat olivat myös painavia ja kuvatessa otettiin itseasissa enemmän taukoja kameramiehen jalkojen kuin mun käsivoimien takia. Monesti kun oli itsellä hyvä impropätkä menossa niin kuuli miten kameramies sanoi että ”10sek ja sit tarvii huilata”.

 

Aina kun tuli huilitauko niin iski tietty kylmyys ja….

Hyttyset! 

Näitä en ollut tullut ajatelleeksi.

Kuvauksemme ajoitettiin auringonlaskuun ja tietty illan viiletessä ja hämärtyessä esitystäni ja tankoilun vaatimaa runsasta paljasta pintaa ihailemaan saapui myös sankoin joukoin hyttysiä, prkl. Maskista vastaava Sonja tuli aina tauoilla lisäämään hyttysmyrkkyä, tuomaan saunatakkia ja kampaamaan pitkää hiuslisäkettä, joka haluttiin pitää mahdollisimman suorana. Tää oli tietty ihanaa huolenpitoa, vaikka normiolosuhteissa sitä olisi ennemmin pitänyt itsensä lämpimänä pysymällä liikkeessä. Odottelua hankaloitti myös se että, koska tankoilen paljain jaloin alkaa varpaat nopeasti palelemaan ja alustalavalta ei mielellään kävele pois paljain jaloin sänkipellolla. Välillä siis koki olevansa kuin vankina pienellä saarella kun ei halunnut lähteä paljain jaloin pellolle. Ja kengät ja muut varusteet piti tietty pitää riittävän kaukana ja kuvausalueen ulkopuolella.

 

 

Olosuhteet videokuvauksissa oli siis juurikin niin haastavat kuin odotinkin, mutta ehkäpä juuri siksi oli mahtavaa päästä tekemään tällainenkin erilainen tankoiluprojekti. Kiitos mahiksesta ja kärsivällisyydestä Viivi ja Mjölk tv:n tuotantotiimi!

Jos jaksoit lukea tänne asti niin kommentoi mitä tykkäsit videosta tai onko sulla omia ulkotankoiluvinkkejä mulle ja muille jaettavaksi? Vielä ehtii tänä kesänä muutkin harrastamaan ulkotankoilua jos ei pellolla niin vaikka puistossa :

Instagramin mystoryyn videon kuvauksista voit palata tästä linkistä

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email